Sign In

Receptek

Csokis gesztenyetorta gluténmentes

Csokis gesztenyetorta gluténmentes

csokis gesztenye torta gluténmentes recept mentes magazin
Csokis gesztenye torta – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Ez a torta liszt nélkül készült, a tésztája és a krémje egyaránt natúr gesztenyemasszából van, tehát gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják 🙂

csokis gesztenye torta gluténmentes recept mentes magazin

Csokis gesztenye torta gluténmentes

Ez a torta liszt nélkül készült, a tésztája és a krémje egyaránt natúr gesztenyemasszából van, tehát gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják 🙂
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 adag

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 8 darab tojás
  • 200 gramm kristálycukor
  • 1 csipet
  • 250 gramm fagyasztott, natúr gesztenyemassza
  • 100 gramm étcsokoládé

A krémhez:

  • 150 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 250 ml tej
  • 1 csipet
  • 250 gramm fagyasztott, natúr gesztenyemassza
  • 200 gramm vaj
  • 1 evőkanál rum

A tetejére:

  • 50 gramm vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 100 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál víz

Instrukciók
 

  • A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval a robotgép táljában jó habosra keverjük kb. 4 perc alatt.
  • A kiolvasztott gesztenyemasszát belemorzsoljuk, simára keverjük.
  • A csokoládét ledaráljuk, lehetőleg egy nagyobb lyukú tárcsával, majd apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  • A massza egyharmadát vajjal kikent, lisztezett, kb. 24cm-es tortaformába simítjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Talán szerencsésebb sütőpapírral kibélelni a formát, mert elég nehéz volt leválasztani a tésztát a formáról, késsel kellett jól alányúlni, csak úgy jött le. Én két formát használtam felváltva a három lap sütéséhez, és ha papírt használtam volna, egyszerűbb lett volna a dolgom 🙂
  • Ha a lapok készen vannak, elkészítjük a krémet. A cukrot a tojásokkal, csipet sóval és a tejjel, kézi habverővel simára keverjük, majd 5-6 perc alatt, folytonosan kevergetve, a madártejnél kicsit sűrűbb krémmé főzzük, ami hűlés közben még valamennyit sűrűsödni fog.
  • A puha vajat először magában, majd a kiolvasztott, elmorzsolt gesztenyemasszával habosra keverjük, a rummal ízesítjük, majd kanalanként a kihűlt tojásos krémet is hozzáadjuk.
  • A tortalapokat megtöltjük ezzel a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
  • A mázhoz valókat pár perc alatt simára főzzük, majd amikor már langyosra hűlt, a torta tetejére kenjük, egy kicsit dermedni hagyjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk.
  • Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokis, gesztenye, gluténmentes

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating