Sign In

Receptek

Zsíros pogácsa rizslisztből

Zsíros pogácsa rizslisztből

zsiros pogácsa rizslisztből gluténmentes recept gmtérkép
zsiros pogácsa rizslisztből gluténmentes recept gmtérkép

Egy egyszerűen elkészíthető pogácsa!

zsiros pogácsa rizslisztből gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes zsíros pogácsa rizslisztből

Egy egyszerűen elkészíthető pogácsa!
Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 28 darab

Hozzávalók
  

  • 130 ml tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 20 gramm friss élesztő
  • 330 gramm rizsliszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 20 gramm útifűmaghéj
  • 120 gramm zsír
  • 14 gramm tejföl
  • 1 darab tojás

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük, összekeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, és alaposan összegyúrjuk.
  • Nem baj, ha kicsit ragacsos, néhány percig pihentessük, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet. Viszonylag puha tésztának kell lennie. Ha kemény, egy kevés tejföllel lazítjuk, ha túl lágy, akkor egy kevés liszttel gyúrjuk össze.
  • Lisztezett nyújtólapon 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, majd 5 cm-es formával kiszaggatjuk, a tenyerünkkel egy kicsit megsodorjuk, hogy magasabb legyen. Sütőlemezre sorakoztatjuk a pogácsákat, majd egy konyharuhával letakarjuk, és 30-40 perc alatt megkelesztjük.
  • Az idő letelte után megkenjük a villával felvert, kicsit megsózott tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, különben kiszárad!

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, zsíros

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük