Sign In

Receptek

Burgonyás palacsinta

Burgonyás palacsinta

Én nagyon szeretem a sós palacsintákat is, nemcsak az édeseket, főleg valamilyen zöldséges krémmel megtöltve!

burgonyás palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes burgonyás palacsinta

Összesen 54 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 10 darab

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 160 gramm főtt burgonya
  • 2 darab tojás
  • 300 ml tej
  • 200 gramm rizsliszt
  • 4 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 400 ml szénsavas ásványvíz
  • 3-4 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 200 gramm tejföl
  • 60 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A főtt burgonyát melegen összetörjük, egy kevés hideg tejjel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, és közben a maradék tejet. A végén annyi vizet adunk hozzá, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen. Állás közben még sűrűsödni fog, a maradék vizet akkor adjuk hozzá apránként.
  • A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben, közepes lángon süssük meg. Ne legyünk türelmetlenek, várjuk meg, amíg átsülnek, különben nehéz lesz őket megfordítani.
  • A megsült palacsintákat kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal, és így tálaljuk. Ha a tésztába kevesebb sót teszünk, szilvalekvárral is nagyon finom

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, krumpli, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük