Burgonyás palacsinta
Én nagyon szeretem a sós palacsintákat is, nemcsak az édeseket, főleg valamilyen zöldséges krémmel megtöltve!
Gluténmentes burgonyás palacsinta
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 160 gramm főtt burgonya
- 2 darab tojás
- 300 ml tej
- 200 gramm rizsliszt
- 4 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 400 ml szénsavas ásványvíz
- 3-4 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 200 gramm tejföl
- 60 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A főtt burgonyát melegen összetörjük, egy kevés hideg tejjel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, és közben a maradék tejet. A végén annyi vizet adunk hozzá, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen. Állás közben még sűrűsödni fog, a maradék vizet akkor adjuk hozzá apránként.
- A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben, közepes lángon süssük meg. Ne legyünk türelmetlenek, várjuk meg, amíg átsülnek, különben nehéz lesz őket megfordítani.
- A megsült palacsintákat kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal, és így tálaljuk. Ha a tésztába kevesebb sót teszünk, szilvalekvárral is nagyon finom