Parajos palacsinta
Én nagyon szeretem a sós palacsintákat is, nemcsak az édeseket, főleg valamilyen zöldséges krémmel megtöltve!
Gluténmentes parajos palacsinta
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 150 gramm Schar mix B
- 300 ml tej
- 3 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 100 gramm reszelt Edami sajt lehet másféle is
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 4 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 2 evőkanál naprafrogóolaj
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 250 gramm spenót fagyasztott
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 125 gramm mozzarella sajt zacskós, lében
- 30 gramm reszelt Edami sajt a tetejére
Instrukciók
- A palacsintákhoz a lisztet csomómentesre keverjük a villával felvert tojásokkal, a tejjel, egy kézi habverő segítségével, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a petrezselymet, és 10 percre félretesszük pihenni.
- A töltelékhez a hagymákat megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymaporral ízesítjük, és 2 ek víz hozzáadásával, fedő alatt, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, besűrítjük, majd hozzákeverjük az apró kockára vágott mozzarellát, és a reszelt Edami sajtot.
- A lisztes-sajtos masszából az olajon a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Ha a massza túl sűrű, egy kevés tejjel hígíthatjuk. A megsült palacsintákat 2-2 evőkanálnyi spenótos masszával megkenjük, feltekerjük, hőálló tálra tesszük, és néhány perc alatt megforrósítjuk a sütőben, majd megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és egy kevés fokhagymával, sóval ízesített görög joghurttal kínáljuk.