Csokis amerikai palacsinta
Amerikában, általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják ezt a puha kis palacsintát, többnyire juharsziruppal. Juharszirup helyett azonban tálalhatjuk valamilyen tetszőleges lekvárral vagy nutellával. Könnyen és gyorsan el lehet készíteni, és garantálom, hogy nem fogtok csalódni!
Gluténmentes csokis amerikai palacsinta
Amerikában, általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják ezt a puha kis palacsintát, többnyire juharsziruppal. Juharszirup helyett azonban tálalhatjuk valamilyen tetszőleges lekvárral vagy nutellával. Könnyen és gyorsan el lehet készíteni, és garantálom, hogy nem fogtok csalódni!
Hozzávalók
- 120 gramm Miklós' Universal mix
- 20 gramm kakaópor
- 50 gramm cukor lehet barna cukor
- 6 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 darab db tojás
- 170 ml tej
- 10 gramm vaj vagy napraforgóolaj
A tálaláshoz:
- 1 teáskanál porcukor
- 2 evőkanál juharszirup
Instrukciók
- A lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd apránként adagolva a tejet, és simára keverjük. A normál palacsintánál jóval sűrűbb, de még jól folyós masszát kell kapnunk.
- A palacsintasütőt vékonyan megkenjük vajjal vagy olajjal, és tenyérnyi nagyságú adagokban belecsorgatjuk a masszát. Amikor elkezd hólyagosodni, megfordítjuk a kis palacsintákat, és a másik oldalukat is megsütjük. A sütés közben lehet, hogy még sűrűsödni fog a massza, egy kevés tejjel még lehet hígítani.
- A kisült palacsinták tetejét porcukorral megszórjuk, és egy kevés juharsziruppal meglocsoljuk.