Cukkinivel töltött palacsinta
Egy könnyű, húsmentes ebéd vagy vacsora lehet! 🙂
Cukkinivel töltött gluténmentes palacsinta
Egy könnyű, húsmentes ebéd vagy vacsora lehet! 🙂
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 200 gramm Schar mix B lisztkeverék
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás
- 400 ml tej
- 300 ml szénsavas ásványvíz
- 3 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A besamelhez:
- 25 gramm vaj
- 25 gramm rizsliszt
- 3 gramm tej
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 mokkáskanál mk őrölt szerecsendió
A töltelékhez:
- 500 gramm cukkini
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 40 gramm dkg reszelt parmezánsajt
- 1 teáskanál kk só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 10 gramm reszelt parmezánsajt a tetejére
Instrukciók
- A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, félretesszük. A besamelhez a lisztet megfuttatjuk a vajon, de nem kell megpirítani. Apránként, keverés közben felöntjük a tejjel, majd tovább kevergetve sűrűre főzzük. A sóval és a szerecsendióval ízesítjük.
- A töltelékhez a cukkinik végét levágjuk, a többit hámozás nélkül nagyon apró kockákra vágjuk. Ne reszeljük, mert túl sok lét fog ereszteni! A szintén apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított cukkinit, és kicsit erősebb lángon pirítjuk 7-8 percig. Nem kell puhára párolni, csak roppanósra. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, hogy ne eresszen sok levet!
- A besamel 3/4részét a cukkinihez keverjük a reszelt parmezánnal együtt, és megtöltjük vele a palacsintákat.
- A megtöltött palacsintákat egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük, ráöntjük a maradék besamelt, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.