Sign In

Receptek

Túró Rudi palacsinta

Túró Rudi palacsinta

Szóval, a palacsinta nem tartozik éppen a nagyon fogyókúrás ételek közé, de néha 1-1 darab megengedhető. Ha esetleg nem túrót teszünk bele, hanem kakaós eritritet, már kicsit jobban fest a dolog! A palacsinta tésztájába is lehet keverni egy kevés kakaóport, akkor szép sötétbarna palacsintáink lesznek, de bevallom őszintén, nekem így, kakaó nélkül, jobban ízlett!

túró rudi palacsinta gluténmentes recept gmterkep

Gluténmentes Túró Rudi palacsinta

Szóval, a palacsinta nem tartozik éppen a nagyon fogyókúrás ételek közé, de néha 1-1 darab megengedhető. Ha esetleg nem túrót teszünk bele, hanem kakaós eritritet, már kicsit jobban fest a dolog! A palacsinta tésztájába is lehet keverni egy kevés kakaóport, akkor szép sötétbarna palacsintáink lesznek, de bevallom őszintén, nekem így, kakaó nélkül, jobban ízlett!
Elkészítési idő 45 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2
Kalória 1641 kcal

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 100 gramm Schar Farina lisztkeverék
  • 1 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 300 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj a tésztába
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 250 gramm zsírszegény tehéntúró
  • 200 ml görög joghurt 7,5%-os
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1/2 darab db citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál tk citromlé

A tetejére:

  • 60 gramm olvasztott étcsokoládé
  • 2 evőkanaál tej

Instrukciók
 

  • A tojást kézi habverővel összekeverjük a tejjel, majd a többi hozzávalót is felváltva belekeverve elkészítjük a palacsintatésztát.
  • Közepesen forró serpenyőben, 1-1kk olajon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Legyen türelmünk, hogy jól átsüljön a palacsinta, mert csak akkor lehet megfordítani, különben leragad vagy szétszakad.
  • Elkészítjük a tölteléket. A túrót összekeverjük a joghurttal, az eritrittel, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.
  • Amikor megsültek a palacsinták, megtöltjük a túrókrémmel, és meglocsoljuk a tejjel felolvasztott étcsokoládéval.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, palacsinta, túró rudi

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük