Túró Rudi palacsinta
Szóval, a palacsinta nem tartozik éppen a nagyon fogyókúrás ételek közé, de néha 1-1 darab megengedhető. Ha esetleg nem túrót teszünk bele, hanem kakaós eritritet, már kicsit jobban fest a dolog! A palacsinta tésztájába is lehet keverni egy kevés kakaóport, akkor szép sötétbarna palacsintáink lesznek, de bevallom őszintén, nekem így, kakaó nélkül, jobban ízlett!
Gluténmentes Túró Rudi palacsinta
Szóval, a palacsinta nem tartozik éppen a nagyon fogyókúrás ételek közé, de néha 1-1 darab megengedhető. Ha esetleg nem túrót teszünk bele, hanem kakaós eritritet, már kicsit jobban fest a dolog! A palacsinta tésztájába is lehet keverni egy kevés kakaóport, akkor szép sötétbarna palacsintáink lesznek, de bevallom őszintén, nekem így, kakaó nélkül, jobban ízlett!
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 100 gramm Schar Farina lisztkeverék
- 1 darab tojás
- 200 ml tej
- 300 ml szénsavas ásványvíz
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál olaj a tésztába
- 2 evőkanál olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 250 gramm zsírszegény tehéntúró
- 200 ml görög joghurt 7,5%-os
- 2 evőkanál eritrit
- 1/2 darab db citrom reszelt héja
- 2 teáskanál tk citromlé
A tetejére:
- 60 gramm olvasztott étcsokoládé
- 2 evőkanaál tej
Instrukciók
- A tojást kézi habverővel összekeverjük a tejjel, majd a többi hozzávalót is felváltva belekeverve elkészítjük a palacsintatésztát.
- Közepesen forró serpenyőben, 1-1kk olajon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Legyen türelmünk, hogy jól átsüljön a palacsinta, mert csak akkor lehet megfordítani, különben leragad vagy szétszakad.
- Elkészítjük a tölteléket. A túrót összekeverjük a joghurttal, az eritrittel, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.
- Amikor megsültek a palacsinták, megtöltjük a túrókrémmel, és meglocsoljuk a tejjel felolvasztott étcsokoládéval.