Lisztmentes mascarponés palacsinta
Kevés szénhidrátot tartalmazó palacsintareceptet keresgéltem, így bukkantam erre a receptre. Nem volt rossz, de inkább rántottára hasonlított, mint palacsintára. Sós töltelékkel, reszelt sajttal kimondottan finom volt, de édesen nekem nem nyerte meg a tetszésemet. Készítettem már hasonlót, tehéntúróval és másfajta krémsajttal (Linessa – Lidl), azok sok-sok árnyalattal jobbak voltak. Na, de hát ezt is meg kellett próbálni!
Lisztmentes mascarponés palacsinta
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 60 gramm light mascarpone
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
- ízlés szerint töltelék
Instrukciók
- A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadjuk a sót, a mascarponét, és addig keverjük, amíg homogén nem lesz.
- A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés kókuszzsírt, egy merőkanálnyit belemerünk a tojásos keverékből, és közepes lángon sütjük türelmesen, mert több idő kell hozzá, hogy rendesen átsüljön, mint a normál palacsintához. Ha nem sül át rendesen, nem is lehet megfordítani, mert szétszakad.
- Ha már a szélénél alá lehet nyúlni, és magától csúszkál a palacsintasütőben, akkor lehet megfordítani. A megsült palacsintákat tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük vagy összehajtjuk.