Sign In

Receptek

Kelt palacsinta, szederöntettel

Kelt palacsinta, szederöntettel

Ezt a változatot is érdemes kipróbálni, nagyon finom! Kicsit vastagabb a tésztája, mint a normálnak, de van, aki éppen azt szereti! 🙂

kelt palacsinta szederöntettel gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes kelt palacsinta, szederöntettel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 darab

Hozzávalók
  

  • 300 ml tej
  • 1 teáskanál tk porcukor
  • 180 gramm dkg Miklós' Universal mix liszt
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 3 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

Az öntethez:

  • 100 gramm dkg szeder lehet fagyasztott is
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 2 gramm kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 ml tej

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejet apránként adagolva, sűrű palacsintatésztát keverünk.
  • Letakarva, langyos helyen, 45 percig kelesztjük, majd ugyanúgy sütjük, mint a normál palacsintát, csak egy kicsit tovább, mert vastagabb a hagyományosnál.
  • Elkészítjük a szederöntetet. A mézet és a kókuszvirág cukrot összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felengedett szedret, és kis lángon pár percig együtt főzzük. A kukoricakeményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a mézes szeder egy részét belekeverjük. A palacsintákat melegen, a szederöntettel megcsorgatva tálaljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, szederöntet

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük