Sign In

Receptek

Olasz csirkés palacsinta

Olasz csirkés palacsinta

Mert a palacsinta nem csak édesen, de sósan is nagyon finom! Ez egy eredeti olasz recept, amin egy cseppet változtattam. 🙂 Kicsit hasonlít a mi hortobágyi húsos palacsintánkhoz, és én nem is tudom eldönteni, hogy melyik finomabb! 🙂

Csirkés palacsinta Gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes csirkés palacsinta

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Csirkehús receptek, Palacsinta receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 220 gramm Schar Farina liszt
  • 1,1 liter tej fele lehet szénsavas ásványvíz
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál ek napraforgóolaj a tésztába
  • 1 teáskanál kk só
  • 5 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 500 gramm dkg csirkemellfilé
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál tk fűszerpaprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál tk só
  • 250 gramm reszelt sajt trappista, mozzarella vagy scamorza

A besamelhez:

  • 5 gramm vaj
  • 5 gramm rizsliszt
  • 500 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 3 gramm reszelt sajt

A tetejére:

  • 2 gramm reszelt sajt
  • 1 teáskanál darálatlan mák
  • 1/4 mokkáskanál chilipehely

A tálaláshoz:

  • 200 ml tejföl
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 3-4 evőkanál ketchup

Instrukciók
 

  • Először a tölteléket készítjük el. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rádobjuk az összeaprított zöldpaprikát, paradicsomot, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a nagyon apró kockára vágott csirkemellet, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve szinte teljesen elfő. Amikor kész, félig kihűtjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  • A palacsintákhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd egy-egy kiskanálnyi olajon megsütjük őket. Ebből a mennyiségből 15 db palacsinta lett.
  • A palacsintákra kenjük a tölteléket, feltekerjük, majd egy kivajazott, 26cm-es kapcsos tortaformába tesszük őket, csigaformában meghajlítva.
  • Ezután elkészítjük a besamelt. A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a tejet, és kis lángon sűrűre főzzük. Sózzuk, fűszerezzük a szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtot, majd a palacsinták tetejére kanalazzuk.
  • Nekem 9 db palacsinta fért a tortaformába, a maradékot egy kisebb jénai tálba tettem. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, mákkal, chilipehellyel.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Tálaláskor a tejfölt összekeverjük a sóval, a ketchuppel, és a tortaszeletekre vágott palacsinták tetejére teszünk 1-1 kanálnyit.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemáj, csirkemell, gluténmentes, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük