Gesztenyés palacsinta
Esetleg készíthetünk hozzá egy finom, csokis-gesztenyés-tejszínes sodót is! Nekem már nem volt annyi időm 🙂
Gluténmentes gesztenyés palacsinta
Hozzávalók
- 85 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 15 gramm kakaópor
- 1 darab tojás
- 150 ml tej
- 75 ml ásványvíz
- 1/4 mokkáskanál só
- 2 evőkanál olaj a tésztába
- 3 evőkanál olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 150 gramm gesztenyemassza
- 50 gramm natúr krémsajt mascarpone vagy tejszínhab
- 1-2 evőkanál tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
Instrukciók
- A tésztához a lisztet, a sót és a kakaóport egy tálba szórjuk, a tojást beleütjük, a tejjel simára keverjük, ezután hígítjuk az ásványvízzel, majd hozzáöntjük az olajat. 15 percig pihentetjük, majd 6-7 palacsintát sütünk belőle.
- A töltelékhez a gesztenyemasszát a krémsajttal, a tejjel és a rummal habosra keverjük, ha nem elég édes, egy kis édesítővel is, és a még meleg palacsintákba töltjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)