Sign In

Receptek

Glutén- tojás- tejmentes Amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből

Glutén- tojás- tejmentes Amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből

Nagyon egyszerű az elkészítése, csak össze kell keverni a lisztet és a vizet, és már süthetjük is! 🙂

amerikai palacsinta tejmentes tojásmentes gluténmentes recept

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Palacsinta receptek, vegán, Vegetáriánus
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 darab

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Mimen Gofri - Amerikai palacsinta lisztkeverék
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor vaníliás édesítő
  • 500 ml víz
  • 50 ml étolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 20 gramm vanília ízű pudingpor
  • 300 ml kókusztej
  • 2 evőkanál cukor édesítő
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 1/2 darab gránátalma magjai

Instrukciók
 

  • Egy mélyebb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, majd apránként a vizet, miközben egy kézi habverővel kevergetjük.
  • A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, belemerünk egy keveset a masszából, a merőkanál aljával egy kicsit szétkenjük, mert a massza sűrűbb, mint a normál palacsintatészta. Aztán türelmesen várunk, hogy alaposan átsüljön, különben elég nehéz lesz megfordítani.
  • Amikor már nagyjából átsült (akkor jó, ha meglazítva a szélét, a palacsinta magától csúszkál a serpenyőben), megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
  • Én először kisebbekkel próbálkoztam, de aztán bátorságra kaptam, és egész nagy palacsintákat is sikerült könnyedén átfordítani. Nagyon jóízű, puha palacsinták lettek.
  • A tálaláshoz a vaníliapudingot összekevertem az édesítővel, a sóval, és felfőztem a kókusztejjel. Ezzel a sodóval és a gránátalmamagokkal tálaltam.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó amerikai, gluténmentes, palacsinta

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük