Csúsztatott palacsinta
Egy kis zserbós feeling a sárgabaracklekvártól, a darált diótól és a csokitól!
Gluténmentes csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 50 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál kristálycukor édesítő
- 150 gramm Miklós' Universal mix
- 1/2 mokkáskanál só
- 3-4 evőkanál étolaj
- 400 ml tej
A rétegezéshez:
- 100 gramm sárgabaracklekvár
- 60-70 gramm darált dió
- 30 gramm cukor édesítő
- 60 gramm reszelt csokoládé
Instrukciók
- A palacsintákhoz a puha vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, az olajat és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd két részletben beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A palacsintasütőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat, és a tészta kb. 1/7-ed részét elterítjük benne. Ez kb. egy nagyobb méretű merőkanálnak felel meg. Közepes lángon kb. 2-2,5 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már nem ragacsos, kifehéredett.
- Egy lapos tűzálló tálat (jénai teteje) enyhén kivajazunk, ebbe csúsztatjuk a palacsintát anélkül, hogy megfordítanánk, vagyis csak az egyik oldalát sütjük meg. A sárgabaracklekvár felével megkenjük.
- A többi palacsintát is így sütjük meg, (összesen 7 darabot, nekem most 8 db lett). Lehet, hogy közben a palacsintatészta be fog sűrűsödni, ekkor egy kevés tejjel hígíthatjuk.
- A második palacsintát cukros dióval, a harmadikat pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg. Ezt még egyszer megismételjük, de az utolsó palacsintát a megsült oldalával felfelé borítjuk a palacsintatortára.
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész, kicsit pihentetjük, majd tortaszerűen felszeleteljük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)