Sign In

Receptek

Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

Nem annyira sötét, mint amennyire a képen látszik 🙂 A fotózással néha gondjaim vannak, ha nincs elég fény 🙂

 

bécsi túrós palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes bécsi túrós palacsinta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar, Osztrák
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 2 darab tojás
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 200 ml tej
  • 200 ml szénsavas ásványvíz
  • 50 ml étolaj
  • 1/2 mokkáskanál mk só

A töltelékhez:

  • 500 gramm túró
  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor édesítő
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 50 gramm mazsola

Az öntethez:

  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál cukor édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 10 ml tej vagy tejszín

A sütőtál kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj

Instrukciók
 

  • A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát beáztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal.
  • A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  • A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, és a felvert fehérjével.
  • A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
  • A palacsintákat megkenjük a túrós krémmel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  • Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kulcsszó bécs, gluténmentes, palacsinta, túró

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük