Manicotti, sajtkrémes palacsinta spenóttal
Mert a spenót is finom! Igenis! 🙂
Gluténment Manicotti, sajtkrémes palacsinta spenóttal
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 6 darab db tojás
- 100 ml víz
- 100 ml Miklós' Universal mix
- 1 mokkáskanál só
A sütéshez:
- 2-3 ek napraforgóolaj
A spenótburokhoz:
- 30 gramm vaj
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 600 gramm aprított fagyasztott spenótlevél
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
A sajtkrémhez:
- 100 gramm vaj
- 80 gramm Miklós' Universal mix
- 300 ml tej
- 200 ml főzőtejszín
- 200 gramm reszelt sajt parmezán, trappista, mozzarella, akár vegyesen
Instrukciók
- A palacsinta hozzávalóit egy elektromos habverővel alaposan összekeverjük, 20-30 percig pihentetjük, majd egy kiolajozott serpenyőben 6 vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg szép pirosra.
- A spenótburokhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, a vaj hozzáadásával kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabos, kiolvasztott spenótlevelet. Sózzuk, borsozzuk, kevés zúzott fokhagymával, csipetnyi szerecsendióval együtt pár perc alatt megpároljuk.
- A sajtkrémhez a vajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzva apránként, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd visszatéve a tűzre, 1-2 percig, még mindig folyamatosan kevergetve mártás állagúra főzzük.
- A krém felét keverjük össze a reszelt sajt felével. Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk, rátesszük a párolt spenót felét. A manicottikat (palacsintákat) a sajtos szósszal megkenjük, feltekerjük, és a spenótra helyezzük, majd beborítjuk a maradék spenóttal.
- A tetejére öntjük a maradék mártást, reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabkákat teszünk rá.
- Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagymás paradicsomsalátával kínáljuk.