Sign In

Receptek

Manicotti, sajtkrémes palacsinta spenóttal

Manicotti, sajtkrémes palacsinta spenóttal

Mert a spenót is finom! Igenis! 🙂

Manicotti sajtkrém palacsinta spenót gluténmentes recept gmtérkép

Gluténment Manicotti, sajtkrémes palacsinta spenóttal

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 6 darab db tojás
  • 100 ml víz
  • 100 ml Miklós' Universal mix
  • 1 mokkáskanál só

A sütéshez:

  • 2-3 ek napraforgóolaj

A spenótburokhoz:

  • 30 gramm vaj
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 600 gramm aprított fagyasztott spenótlevél
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint só

A sajtkrémhez:

  • 100 gramm vaj
  • 80 gramm Miklós' Universal mix
  • 300 ml tej
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200 gramm reszelt sajt parmezán, trappista, mozzarella, akár vegyesen

Instrukciók
 

  • A palacsinta hozzávalóit egy elektromos habverővel alaposan összekeverjük, 20-30 percig pihentetjük, majd egy kiolajozott serpenyőben 6 vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg szép pirosra.
  • A spenótburokhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, a vaj hozzáadásával kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabos, kiolvasztott spenótlevelet. Sózzuk, borsozzuk, kevés zúzott fokhagymával, csipetnyi szerecsendióval együtt pár perc alatt megpároljuk.
  • A sajtkrémhez a vajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzva apránként, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd visszatéve a tűzre, 1-2 percig, még mindig folyamatosan kevergetve mártás állagúra főzzük.
  • A krém felét keverjük össze a reszelt sajt felével. Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk, rátesszük a párolt spenót felét. A manicottikat (palacsintákat) a sajtos szósszal megkenjük, feltekerjük, és a spenótra helyezzük, majd beborítjuk a maradék spenóttal.
  • A tetejére öntjük a maradék mártást, reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabkákat teszünk rá.
  • Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagymás paradicsomsalátával kínáljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, palacsinta, spenót

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük