Sign In

3 pudingos torta

 

3 pudingos torta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 8 darab tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál só

A krémhez:

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 csomag csokoládé pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 darab Rama margarin
  • 3 x3 evőkanál cukor
  • 3 x300 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál zöld ételfesték

Instrukciók
 

  • A 8 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 8 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a sárgájával. Utána belekeverjük a 8 evőkanál rizslisztet és a fél tasak sütőport.
  • A tortaformát (28 cm) bekenjük margarinnal, megszórjuk rizsliszttel, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük kb. fél órára. Tűpróba!
  • A krémhez megfőzzük a pudingokat 300-300 ml tejjel, 3-3 evőkanál cukorral, és ha kihűlt, az 1/3-1/3 margarinnal habosra keverjük.
  • A vaníliapudingot zöld ételfestékes tejben főzzük meg.
  • Ha megsült a tészta, három lapra vágjuk, az alsó lapra kenjük a puncspudingot, rátesszük a középső lapot, és megkenjük a csokipudinggal. Következik a harmadik lap, aminek a tetejét a zöldre festett vaníliapudinggal kenjük be, majd kedvünk szerint díszítjük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, puding, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük