3 pudingos torta
3 pudingos torta
Hozzávalók
A tésztához:
- 8 darab tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál rizsliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
A krémhez:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 csomag csokoládé pudingpor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 darab Rama margarin
- 3 x3 evőkanál cukor
- 3 x300 ml tej
- 1/2 mokkáskanál zöld ételfesték
Instrukciók
- A 8 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 8 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a sárgájával. Utána belekeverjük a 8 evőkanál rizslisztet és a fél tasak sütőport.
- A tortaformát (28 cm) bekenjük margarinnal, megszórjuk rizsliszttel, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük kb. fél órára. Tűpróba!
- A krémhez megfőzzük a pudingokat 300-300 ml tejjel, 3-3 evőkanál cukorral, és ha kihűlt, az 1/3-1/3 margarinnal habosra keverjük.
- A vaníliapudingot zöld ételfestékes tejben főzzük meg.
- Ha megsült a tészta, három lapra vágjuk, az alsó lapra kenjük a puncspudingot, rátesszük a középső lapot, és megkenjük a csokipudinggal. Következik a harmadik lap, aminek a tetejét a zöldre festett vaníliapudinggal kenjük be, majd kedvünk szerint díszítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)