Sign In

Receptek

Áfonyás-mandulás keksz

 

Áfonyás-mandulás keksz

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 140 gramm kukoricaliszt jelölten gluténmentes
  • 70 gramm porcukor
  • 1 marék apróra vágott szárított áfonya
  • 1 marék apróra tört mandula
  • 100 gramm vaj
  • 1 csipet só

Instrukciók
 

  • Minden hozzávalót egy tálba teszünk, alaposan összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle (nagyjából 18-20-at).
  • Sütőpapírra helyezzük őket, egy pohárral szétlapítjuk, vagy ki lehet szaggatni formával (kisebb adagokban érdemes).
  • És mehetnek a 180 C-ra előmelegített sütőbe.
  • Ha már barnás a szélük, készen vannak (kb. 15 perc), de ilyenkor még puhák, meg kell várni, hogy kihűljenek és megkeményedjenek, akkor szedjük ki őket a tepsiből!

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó áfonya, édes sütemény, gluténmentes, keksz, mandula

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük