Sign In

Receptek

Sóskamártás tükörtojással

 

Sóskamártás tükörtojással

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 450 gramm mirelit sóska
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál só
  • 50 gramm cukor
  • 300 ml tej
  • 100 ml tejföl
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 700 gramm burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 darab tojás

Instrukciók
 

  • A felengedett sóskát az olajjal, a sóval és a cukorral fedő alatt, kis lángon 15 perc alatt megpároljuk.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, hígítjuk a tejjel, majd a sóskához öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a mártást.
  • Közben sós vízben megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és az olajon, egy serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, mártás, sóska, tojás, tükörtojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük