Sign In

Receptek

Banános-ananászos pite

 

Banános-ananászos pite

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 180 gramm Szafi Fitt nyújtható, édes lisztkeverék
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 mokkáskanál őrölt gyömbér

A töltelékhez:

  • 100 gramm dió
  • 2 evőkanál méz
  • 1 darab ananász friss vagy konzerv
  • 2 darab közepes banán
  • 5 szem datolya ha nagyon száraz, beáztatjuk forró vízbe
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0,5 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 darab tojás

Instrukciók
 

  • A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, a gyömbért, és gyorsan összegyúrjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát betesszük a hűtőbe.
  • A diót nagyobb darabokra aprítjuk, és összekeverjük a mézzel. Egy tálban botmixerrel összeaprítjuk az ananász nagy részét (egy keveset félreteszünk belőle, ezt majd a végén adjuk a krémhez, apró darabokra vágva), a banánokat, a datolyát, a tojásokat, a gyömbért, és a fahéjat és összekeverjük a citromlével.
  • A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsit átgyúrjuk, ha nagyon kemény lenne, pár csepp folyadékot teszünk hozzá (lehet az ananászkonzerv levéből is), majd belenyomkodjuk a kivajazott piteformába (23 cm átmérő, 4 cm magas), úgy hogy az oldalára is kerüljön tészta.
  • Villával megszurkáljuk, elosztjuk rajta a mézes diót, és 10 percre betesszük a 190 C fokra előmelegített sütőbe.
  • 10 perc után kivesszük, ráöntjük a banános-ananászos krémet, és visszatesszük a sütőbe, további 40-45 percre.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó ananász, banán, édes sütemény, gluténmentes, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük