Sign In

Receptek

Almás csirkemelltekercs

 

Almás csirkemelltekercs

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A töltelékhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 darab alma közepes
  • 40 gramm vaj
  • 2 darab gluténmentes zsemle
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál aprított friss bazsalikom vagy 1 teáskanál szárított
  • 50 gramm Gouda sajt reszelt

A húshoz:

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 1 teáskanál vaj

Az almapüréhez:

  • 4 darab alma
  • 300 ml víz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 100 ml fehérbor

Instrukciók
 

  • A felaprított fokhagymát és újhagymát megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a meghámozott, apró kockákra vágott almát, és néhány percig pároljuk, de ne puhuljon meg teljesen, majd kihűtjük.
  • A felaprított zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a tojással, sóval, bazsalikommal, reszelt sajttal együtt a párolt hagymás almához adjuk.
  • A kb. 1cm vastagra szelt csirkemellszeleteket óvatosan kiverjük, sózzuk, borsozzuk, a töltelékből egy keveset ráhalmozunk, feltekerjük, majd a bacon szalonnával körbetekerjük.
  • Egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, a maradék tölteléket a maradék bacon szeletekbe csomagoljuk, és szintén a tálba tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük.
  • Az almapüréhez a meghámozott, kisebb kockákra vágott almát egy lábasba szórjuk. Felöntjük 300 ml vízzel, beletesszük a sót, borsot, szegfűszeget, fahéjat, és miután felforrt, kis lángon, fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
  • Lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a bort, majd botmixerrel kicsit pépesítjük, de maradjanak benne azért almadarabok.
  • A megsült csirkemelltekercseket az almapürével, és mazsolás rizzsel tálaljuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük