Sign In

Receptek

Almás pite golyó

 

Almás pite golyó

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm alma kb. 2 db
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 gramm porcukor
  • 200 gramm kekszmorzsa vagy süteménymorzsa (gluténmentes)
  • 4-5 evőkanál darált dió vagy gluténmentes kekszmorzsa

Instrukciók
 

  • A meghámozott almákat a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, és a fahéjjal és a cukorral együtt pár perc alatt megpároljuk. A kekszet vagy süteményszéleket apróra törjük.
  • Amikor az alma kihűlt, összekeverjük a kekszmorzsával, diónyi gombócokat formázunk, és a darált dióban megforgatjuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük