Almás tekercs
Almás tekercs
Hozzávalók
A piskótához:
- 5 darab tojás
- 5 evőkanál porrá őrölt eritrit vagy másik édesítő
- 100 gramm héj nélküli darált mandula
- 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 5 darab alma
A töltelékhez:
- 2-3 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál vaníliás eritrit
- 3 evőkanál mandulaliszt vagy darált dió
Instrukciók
- Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (kb. 30x35cm).
- Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval. Édesítőt és fűszereket ízlés szerint adhatunk még hozzá. Egy kicsit csöpögtessük le a levét, de kifacsarni nem kell.
- Terítsük el az almás keveréket a sütőpapíron, téglalap alakban, kanál hátával vagy kézzel igazítsuk egyenesre.
- A piskótához a tojások sárgáját keverjük habosra az eritrittel, adjuk hozzá az őrölt mandulát, csorgassuk bele a felolvasztott kókuszzsírt. Verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a mandulás masszába. Osszuk el egyenletesen az almás rétegen, és előmelegített, 180 C-os sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt.
- Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá egy tiszta konyharuhát vagy egy új sütőpapírt, és egy másik tepsi vagy egy nagyobb tálca segítségével, egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, így a töltelék kerül felülre.
- Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. Mennyei finom!
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)