Sign In

Almás tekercs

 

Almás tekercs

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A piskótához:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál porrá őrölt eritrit vagy másik édesítő
  • 100 gramm héj nélküli darált mandula
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 5 darab alma

A töltelékhez:

  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál eritrit vagy másik édesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál vaníliás eritrit
  • 3 evőkanál mandulaliszt vagy darált dió

Instrukciók
 

  • Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (kb. 30x35cm).
  • Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval. Édesítőt és fűszereket ízlés szerint adhatunk még hozzá. Egy kicsit csöpögtessük le a levét, de kifacsarni nem kell.
  • Terítsük el az almás keveréket a sütőpapíron, téglalap alakban, kanál hátával vagy kézzel igazítsuk egyenesre.
  • A piskótához a tojások sárgáját keverjük habosra az eritrittel, adjuk hozzá az őrölt mandulát, csorgassuk bele a felolvasztott kókuszzsírt. Verjük fel a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a mandulás masszába. Osszuk el egyenletesen az almás rétegen, és előmelegített, 180 C-os sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt.
  • Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá egy tiszta konyharuhát vagy egy új sütőpapírt, és egy másik tepsi vagy egy nagyobb tálca segítségével, egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, így a töltelék kerül felülre.
  • Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. Mennyei finom! 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes, tekercs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük