Almás-mákos-fahéjas muffin
Almás-mákos-fahéjas gluténmentes muffin
Igazi őszi-téli illatok a konyhában… Kár, hogy ezt a képek nem tudják visszaadni! 🙂
Almás-mákos-fahéjas gluténmentes muffin
Hozzávalók
- 1 darab tojás
- 100 gramm cukor édesítő
- 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 100 gramm darált mák
- 100 ml étolaj
- 250 ml tejföl
- 2 darab közepes alma
Instrukciók
- A felsorolás sorrendjében egy tálban minden hozzávalót összekeverünk (az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük, és úgy keverjük bele).
- A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába, vagy muffin sütőformákba öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kihűlt, porcukorral meghintjük. Vaníliasodót kínálhatunk mellé.