Sign In

Receptek

Almás-mákos-fahéjas muffin

Almás-mákos-fahéjas muffin

almás mákos fahéjas gluténmentes muffin recept gmtérkép Almás-mákos-fahéjas gluténmentes muffin

Igazi őszi-téli illatok a konyhában… Kár, hogy ezt a képek nem tudják visszaadni! 🙂

almás mákos fahéjas gluténmentes muffin recept gmtérkép

Almás-mákos-fahéjas gluténmentes muffin

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 9 darab

Hozzávalók
  

  • 1 darab tojás
  • 100 gramm cukor édesítő
  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 100 gramm darált mák
  • 100 ml étolaj
  • 250 ml tejföl
  • 2 darab közepes alma

Instrukciók
 

  • A felsorolás sorrendjében egy tálban minden hozzávalót összekeverünk (az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük, és úgy keverjük bele).
  • A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába, vagy muffin sütőformákba öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Ha kihűlt, porcukorral meghintjük. Vaníliasodót kínálhatunk mellé.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, muffin

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük