Almás-mákos-sütőtökös muffin
Gluténmentes, és egyben alacsonyabb szénhidráttartalmú, tehát egy-egy falatka a fogyókúrázók étrendjébe is belefér. 🙂
Almás-mákos-sütőtökös muffin (Gluténmentes, tejmentes, cukormentes)
Hozzávalók
- 500 gramm reszelt alma
- 250 gramm reszelt sütőtök nyers
- 50 gramm darált mák
- 50 gramm kókuszreszelék
- 1 evőkanál amarántliszt vagy más magliszt
- 2 darab db tojás
- 1 marék mazsola
- 30 gramm édesítő xilit vagy eritrit
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna egy kevés citromlével felpezsgetve
- 3 gramm dkg kókuszzsír
Instrukciók
- A lereszelt almát és sütőtököt addig pároljuk, amíg a folyadék nagyjából elpárolog.
- A tojásfehérjét felverjük keményre, majd belekeverjük a sárgáját.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, és alaposan összekeverjük az egészet.
- Előmelegített sütőben 200 C-on, 50 percig sütjük szilikon muffin formákban. Ebből a mennyiségből 12 db nagyobb méretű muffin lett.