Almás-meggyes bögrés muffin
Almás-meggyes bögrés muffin
Hozzávalók
- 1 bögre alma apró kockára vágott
- 1 bögre meggy magozott, mirelit vagy befőtt is jó
- 1/2 bögre dió durvára vágott
- 1/3 bögre cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 bögre rizsliszt
- 1/3 bögre olaj
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
Instrukciók
- A méréshez használt bögre mérete 200 ml.
- A tojásokat az édesítővel és az olajjal habosra keverjük.
- A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd a masszát közepes méretű szilikon formákba kanalazzuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)