Sign In

Receptek

Almás-répás-meggyes-rizspelyhes muffin

 

Almás-répás-meggyes-rizspelyhes muffin

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 3 darab közepes sárgarépa reszelve
  • 1 darab közepes alma reszelve
  • 3 darab tojás
  • 50 gramm cukor vagy édesítő
  • 100 gramm gluténmentes rizspehely
  • 50 gramm barna rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 50 ml olvasztott kókuszzsír
  • 100 gramm meggy fagyasztott is lehet, vagy almakocka

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat, a sütőpor kivételével, jól összekeverjük. Egy órát pihentetjük (vagy akár egy éjszakát, hogy a rizspehely jól felszívja a nedvességet).
  • Sütés előtt hozzákeverjük a a sütőport is, majd muffin formába adagoljuk, és 180 C fokon, 25 perc alatt megsütjük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes, meggy, muffin, rizspehely, sárgarépa

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük