Amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből
Amerikai palacsinta Mimen lisztkeverékből (Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes)
————–
Nagyon egyszerű az elkészítése, csak össze kell keverni a lisztet és a vizet, és már süthetjük is! 🙂
————–
8 db
30 perc
————–
200 g Mimen Gofri – Amerikai palacsinta lisztkeverék
1/4 mk só
1 tk vaníliás cukor (vaníliás édesítő)
500 ml víz
50 ml étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
20 g vanília ízű pudingpor
3 dl kókusztej
2 ek cukor (édesítő)
1/4 mk só
1/2 db gránátalma magjai
————–
1. lépés:
Egy mélyebb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, majd apránként a vizet, miközben egy kézi habverővel kevergetjük.
2. lépés:
A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, belemerünk egy keveset a masszából, a merőkanál aljával egy kicsit szétkenjük, mert a massza sűrűbb, mint a normál palacsintatészta. Aztán türelmesen várunk, hogy alaposan átsüljön, különben elég nehéz lesz megfordítani.
3. lépés:
Amikor már nagyjából átsült (akkor jó, ha meglazítva a szélét, a palacsinta magától csúszkál a serpenyőben), megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
4. lépés:
Én először kisebbekkel próbálkoztam, de aztán bátorságra kaptam, és egész nagy palacsintákat is sikerült könnyedén átfordítani. Nagyon jóízű, puha palacsinták lettek.
5. lépés:
A tálaláshoz a vaníliapudingot összekevertem az édesítővel, a sóval, és felfőztem a kókusztejjel. Ezzel a sodóval és a gránátalmamagokkal tálaltam.