Sign In

Receptek

Ananászkrémleves kókuszcsókkal

 

Ananászkrémleves kókuszcsókkal

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 doboz ananászkonzerv (darabolt)
  • 1 teáskanál só
  • 1 darab citrom
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy étkezési keményítő
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1200 ml víz (egy része lehet tej)

Kókuszcsókhoz:

  • 1 darab tojásfehérje
  • 60 gramm porcukor
  • 60 gramm kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • Először a kókuszcsókot készítjük el. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad benne. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapíros tepsire kis halmokat teszünk, nem túl szorosan egymás mellé, mert el fognak terülni.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig zárt ajtónál sütjük, majd résnyire nyitott ajtónál, 120 fokon, kb. 10 perc alatt rózsaszínes-barnásra szárítjuk őket. Ha kihűltek, könnyen le lehet szedni őket a sütőpapírról. Érdemes előző nap elkészíteni, mert frissen kemények, másnap omlósak lesznek.
  • Ezután következhet a leves. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az ananászkonzerv levét, addig forraljuk, amíg a cukor felolvad, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a vizet is. Sóval, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük. Pár percig főzzük, majd kiveszünk egy keveset az ananászból, a többit merülőmixerrel pürésítjük.
  • A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, egy kevés levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük és felforraljuk. A félretett ananászdarabokat visszatesszük a levesbe.
  • Langyosra hűtve, vagy hidegen adjuk asztalra, reszelt citromhéjjal, esetleg mentalevéllel díszítjük. A kókuszcsókokat a tányér szélére tesszük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó ananász, gluténmentes, kókusz, krémleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük