Sign In

Receptek

Ananászos almaleves

 

Ananászos almaleves

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab ananászkonzerv (560 gr, cukormentes, darabolt)
  • 2 darab alma
  • 600 ml víz
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál cukor (édesítő)
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér vagy 1 mokkáskanál szárított
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 darab citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1/2 mokkáskanál citrombors
  • 1/2 mokkáskanál chilipehely

Instrukciók
 

  • Az ananászkonzervet a levével együtt egy kisebb fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a megmosott, apró darabokra vágott almát.
  • Felöntjük 700 ml vízzel, beletesszük a sót, a cukrot, a gyömbért, a mézeskalács fűszerkeveréket, a citrom héját és a levét.
  • Felforraljuk, de csak egy percig főzzük, utána rögtön beleöntjük a tejföllel csomómentesre, egy kevés vízzel hígított tejfölt, és még egy perc alatt besűrítjük. Az alma így éppen csak roppanósra puhul, és beszívja az ananász ízét.
  • Tálaláskor szórjuk meg egy kevés citromborssal és chilipehellyel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, ananász, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük