Sign In

Receptek

Bagett – lenmagliszttel

 

Bagett - lenmagliszttel

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 40 gramm darált dió
  • 30 gramm lenmagliszt
  • 30 gramm kölesliszt
  • 100 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 1 teáskanál
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgó
  • 1 evőkanál tökmag

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
  • Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, a bagettek pihennek, majd 35-40 perc alatt megsütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, lenmagliszt, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating