Bagett – sült hagymával
Bagett - sült hagymával
Hozzávalók
- 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 6 gramm sütőpor
- 2 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágott, kevés olajon megpirított
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál napraforgómag
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- Amíg a sütő melegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk.
- A tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- Bagettsütőn vagy sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)