Bagett, Szafi Fitt sütőliszttel
Bagett - Szafi Fitt sütőliszttel
Hozzávalók
- 20 gramm darált dió
- 20 gramm kölesliszt
- 60 gramm Szafi Fitt sütőliszt sós ételekhez
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 2 darab tojás
- 250 gramm túró
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál napraforgó
Instrukciók
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, a magokból egy keveset félreteszünk, amit majd a tetejére szórunk, aztán vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk, a tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a bagettek pihennek, majd 30-35 perc alatt megsütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)