Sign In

Receptek

Bagett – szögletes formában sütve

 

Bagett - szögletes formában sütve

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
  • 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm amarántliszt de lehet bármilyen más liszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 3,5 gramm porélesztő
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm túró
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál napraforgó

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
  • Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, kelni hagyjuk a tésztát, majd betesszük a sütőbe.
  • 200 C fokon sütjük 10 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük további 20-25 percig.
  • Nagyon finom puha marad napokig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating