Bajor galuska
Bajor galuska
Hozzávalók
- 400 gramm Schar mix B rétesliszt
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál só
- kb. 300 ml víz
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 50 gramm vaj
- 200 ml főzőtejszín
- 60 gramm parmezán sajt
Instrukciók
- A lisztet egy tálba mérjük. A tojásokat simára keverjük a sóval, és 200 ml vízzel, apránként a liszthez öntjük, majd még a maradék vízből is annyit hozzáadagolva, hogy lágy galuskatésztát kapjunk, és félretesszük legalább 15 percre pihenni.
- A felaprított hagymát megpirítjuk a vajon, majd egy tűzálló tálban elterítjük.
- A galuskát lobogó, sós vízbe szaggatjuk, miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig tovább főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a pirított hagymára öntjük, és összekeverjük.
- Megöntözzük a tejszínnel, ráreszeljük a parmezánt, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére, és egy kicsit megpirul.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)