Sign In

Receptek

Bajor galuska

 

Bajor galuska

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Köretek
Konyha Német
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm Schar mix B rétesliszt
  • 2 darab tojás
  • 2 teáskanál
  • kb. 300 ml víz
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 50 gramm vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 60 gramm parmezán sajt

Instrukciók
 

  • A lisztet egy tálba mérjük. A tojásokat simára keverjük a sóval, és 200 ml vízzel, apránként a liszthez öntjük, majd még a maradék vízből is annyit hozzáadagolva, hogy lágy galuskatésztát kapjunk, és félretesszük legalább 15 percre pihenni.
  • A felaprított hagymát megpirítjuk a vajon, majd egy tűzálló tálban elterítjük.
  • A galuskát lobogó, sós vízbe szaggatjuk, miután feljöttek a víz felszínére, még egy percig tovább főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a pirított hagymára öntjük, és összekeverjük.
  • Megöntözzük a tejszínnel, ráreszeljük a parmezánt, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére, és egy kicsit megpirul.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bajor, főétel, galuska, gluténmentes, köret

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating