Banános-amarántos muffin

A banántól finom szaftos lesz a tészta, de tehetünk bele helyette előre megsütött, a banánnal azonos mennyiségű sütőtököt is. A képen a világosabb az amarántos muffin. 🙂
Banános-amarántos gluténmentes muffin
Hozzávalók
- 2 darab banán
- 2 darab tojás
- 100 gramm puffasztott amaránt
- 25 gramm mandulaliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál citromlé
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília aroma
Instrukciók
- Gépi habverővel habosra verjük a tojásokat. Szétnyomkodjuk a banánokat, és a tojásokkal együtt tovább verjük, amíg egy homogén, habos masszát kapunk.
- Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd muffin-formákba adagoljuk a tésztát, és 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.