Sign In

Receptek

Brassói csirkemáj

 

Brassói csirkemáj

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A májhoz:

  • 700 gramm csirkemáj
  • 60 gramm füstölt szalonna
  • 5 evőkanál étolaj
  • 3-4 evőkanál rizsliszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 2 teáskanál

A burgonyához:

  • 1000 gramm burgonya
  • 500 ml étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • Az apró kockára vágott szalonnát 1 evőkanál olajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd egy kisebb tepsi aljába szórjuk.
  • A májat megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megforgatjuk a lisztben és a maradék olajban egy kicsit elősütjük (nem baj, ha egy kicsit véres marad), majd a májdarabokat is a tepsibe tesszük.
  • A serpenyőbe tesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott vöröshagymát, a paradicsompürét, a borsot, a majoránnát, és a sót, adunk hozzá 2 dl vizet és felforraljuk, majd az egészet a májra öntjük a tepsibe.
  • Fóliával letakarjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd fólia nélkül további 20 percig. Közben meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, körülbelül azonos nagyságú kockákra vágjuk és közepesen forró olajban megsütjük.
  • Tálaláskor a sült burgonyára halmozzuk a vajpuhára sült májat. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó brassói, csirkehús, csirkemáj, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating