Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves
Hozzávalók
- 500 gramm burgonya
- 50 gramm vaj
- 1 fej közepes vörös- vagy lilahagyma
- 30 gramm rizsliszt
- 800 ml víz
- ízlés szerint ételízesítő
- 300 ml tej
- 50 gramm reszelt parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 2 darab virsli
- ízlés szerint pirított gluténmentes kenyérkocka
Instrukciók
- Felaprítjuk a hagymát kockára, karikára, kinek hogyan szimpatikus. Meghámozzuk a krumplit, apró kockákra vágjuk.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel, hozzáadjuk a burgonyát, ételízesítőt, ha kell sót, és egy kevés őrölt fekete borsot.
- Főzzük kb. fél órát, majd botmixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejet, és felforraljuk.
- Tálaláskor meghintjük egy kevés parmezánnal, borssal, és vékony szeletekre vágott, olajban pirított virslivel, kenyérkockával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)