Sign In

Receptek

Burgonyás-fokhagymás kelt gofri

 

Burgonyás-fokhagymás kelt gofri

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 20 gramm friss élesztő
  • 250 gramm főtt, áttört burgonya kihűtve
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm Schar Brot Dunkel liszt
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál szerecsendió

A tálaláshoz:

  • 300 ml tejföl
  • 1 teáskanál finomra vágott kapor lehet szárított is

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos tejben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk.
  • A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 percet kelesztjük.
  • Lisztezett deszkára borítjuk, rúddá sodorjuk, és 12 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből cipót gömbölygetünk, és forró gofrisütőben aranybarnára sütjük.
  • Még melegen, friss salátával és kapros tejföllel kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, fokhagyma, gluténmentes, gofri, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating