Sign In

Chia magos zsömlék

 

Chia magos zsömlék

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 15 gramm chia mag
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 púpozott evőkanál durvára darált lenmag
  • 200 ml hideg víz
  • 2 teáskanál
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 darab egész tojás
  • 50 gramm darált kókuszreszelék
  • 120 gramm héj nélküli, darált mandula
  • 40 gramm szezámmagliszt vagy pehely

Instrukciók
 

  • A 15 gramm chia magot, a 2 evőkanál útifűmaghéjat, a 2 púpos evőkanál durvára darált lenmagot összekeverjük, majd leöntjük 2 dl hideg vízzel, és 15 percig pihentetjük.
  • Ha letelt az idő, hozzáadunk 2 teáskanál sót, egy csipet fekete borsot, 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál citromlevet.
  • Egy külön tálban a 4 tojást villával felverjük, és ezt is hozzáadjuk.
  • Végül hozzákeverünk 50 gramm darált kókuszreszeléket, 120 gramm héj nélküli, darált mandulát, 40 gramm szezámmaglisztet (vagy pelyhet).
  • Olajos kézzel gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Konyharuhába betakarva 3-4 napig puha marad.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó chia mag, gluténmentes, pékáru, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating