Chia magos zsömlék
Chia magos zsömlék
Hozzávalók
- 15 gramm chia mag
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 púpozott evőkanál durvára darált lenmag
- 200 ml hideg víz
- 2 teáskanál só
- 1 csipet fekete bors
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál citromlé
- 4 darab egész tojás
- 50 gramm darált kókuszreszelék
- 120 gramm héj nélküli, darált mandula
- 40 gramm szezámmagliszt vagy pehely
Instrukciók
- A 15 gramm chia magot, a 2 evőkanál útifűmaghéjat, a 2 púpos evőkanál durvára darált lenmagot összekeverjük, majd leöntjük 2 dl hideg vízzel, és 15 percig pihentetjük.
- Ha letelt az idő, hozzáadunk 2 teáskanál sót, egy csipet fekete borsot, 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál citromlevet.
- Egy külön tálban a 4 tojást villával felverjük, és ezt is hozzáadjuk.
- Végül hozzákeverünk 50 gramm darált kókuszreszeléket, 120 gramm héj nélküli, darált mandulát, 40 gramm szezámmaglisztet (vagy pelyhet).
- Olajos kézzel gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Konyharuhába betakarva 3-4 napig puha marad.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)