Sign In

Ciroklisztes zsömle

 

Ciroklisztes zsömle

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm rizsliszt
  • 100 gramm teljes kiőrlésű cirokliszt
  • 100 ml tej
  • 150 ml langyos víz
  • 1/2 teáskanál porélesztő
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a liszteket, élesztőt, sütőport, sót, cukrot, olajat.
  • A tojást a tejben elkeverjük, hozzáöntjük a lisztekhez, majd hozzáadjuk a vizet. Elég folyós massza lesz belőle.
  • Eltesszük pihenni kb. 1 órára, majd kiolajozott muffin formákba kanalazzuk, előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 5 percig, aztán 180 fokon még további 10-15 percig. Én fél adagot csináltam most, így 6 db kicsi, kb. tenyérnyi zsömi lett.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cirokliszt, gluténmentes, pékáru, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating