Citrusos polentatorta
Citrusos polentatorta
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 150 gramm cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 100 gramm vaj
- 80 gramm kukoricaliszt
- 150 gramm kukoricadara polenta
- 50 gramm darált mandula
- 12 gramm sütőpor
- 150 ml natúr joghurt
- 1 darab narancs
- 1 darab citrom
- 100 gramm kandírozott citrom, narancs
Instrukciók
- A tojásokat egy nagyobb keverőtálban a cukorral, vaníliás cukorral, a puha vajjal együtt habosra keverjük.
- Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a kukoricadarát és a darált mandulát, majd hozzáreszeljük a citrom és a narancs héját, belefacsarjuk mindkettő levét, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nem kell megijedni, hogy egy kicsit híg, a kukoricadara fel fogja szívni a nedvességet.
- Öntsük a keveréket egy kivajazott, lisztezett nagyobb püspökkenyérformába, és 180 C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
- Hagyjuk a formában kihűlni, majd be is hűthetjük. Porcukorral meghintve, citrommal vagy naranccsal megcsepegtetve tálaljuk.