Sign In

Császárzsemle

 

Császárzsemle

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Nutri Free mix per pane lisztkeverék
  • 100 gramm kukoricaliszt
  • 150 ml tej
  • 150 ml víz vagy lehet helyette is tej
  • 20 gramm friss élesztő
  • 50 ml olívaolaj vagy olvasztott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a liszteket egy tálban, hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a víz nagy részét, és elkezdjük dagasztani a robotgéppel.
  • Hozzáadjuk az olíva olajat, a sót és a maradék vizet, de figyelve, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
  • Egy órát kelesztjük letakarva, langyos, huzatmentes helyen, majd 12 részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk belőlük, és egy alma szeletelővel belenyomjuk a mintát.
  • Amíg bemelegszik a sütő, még pihennek a zsömlék, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó császárzsemle, gluténmentes, pékáru, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating