Cseresznyés túrótorta
Cseresznyés túrótorta
Hozzávalók
- 500 gramm tehéntúró
- 200 gramm cseresznye
- 2 evőkanál édesítő
- 2 darab tojás
- 200 ml tejföl
- 10 gramm vaníliás cukor
- 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
- 1 darab bio citrom reszelt héja
Instrukciók
- A két tojássárgáját habosra keverjük a 2 evőkanál eritrittel, a vaníliás cukorral, belekeverjük a villával összetört túrót, citromhéjat.
- A tejfölbe belekeverjük a pudingport, hozzákeverjük a túrós masszához, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
- Kizsírozott, lisztezett tortaformába (26 cm) öntjük és rászórjuk a kimagozott cseresznyéket.
- 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
- Amikor kivesszük, még rezeg a közepe, de hűlés közben megszilárdul (amit képtelen voltam megvárni) 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)