Sign In

Receptek

Cseresznyés-kefires kevert süti

 

Cseresznyés-kefires kevert süti

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 kocka

Hozzávalók
  

  • 2 pohár kefir (150 ml-es pohár a mérce)
  • 1 pohár napraforgóolaj
  • 4 darab tojás
  • 2 pohár kristálycukor
  • 4 pohár barna rizsliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 500 gramm cseresznye

Instrukciók
 

  • A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat, a lereszelt citromhéjat, és alaposan összekeverjük.
  • Ha a cukrot a tojással jobban felhabosítjuk, fehéredésig keverjük, akkor inkább piskótaszerű lesz, de ha nem verjük fel ennyire, akkor tömörebb, „szalonnásabb” állagú lesz. Kinek melyik ízlik jobban.
  • Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a tésztát.
  • Kivajazott, kilisztezett tepsibe (25x35 cm) öntjük, elegyengetjük a tetejét, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Langyosan a legfinomabb.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cseresznye, édes sütemény, gluténmentes, kefir, kevert süti

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating