Csicseris ropogós
Csicseris ropogós
Hozzávalók
- 130 gramm rizsliszt
- 100 gramm csicseriborsóliszt
- 1 mokkáskanál só
- 30 ml olívaolaj
- 120-130 ml víz
A tetejére:
- 1 mokkáskanál darálatlan mák
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1/2 mokkáskanál nagy szemű só
Instrukciók
- A liszteket és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és kisebb adagokban a vizet.
- Összegyúrjuk, nem túl lágy, de jól gyúrható tésztát kell kapnunk. Gombóccá formáljuk, és 15-20 percig pihentetjük.
- A pihentetés után 2 sütőpapír között nagyon vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Ha szilikonos nyújtófánk van, akkor nem kell felülre papír.
- Derelyemetszővel 4x4cm-es négyzetekre vágjuk, vizes ecsettel átkenjük, majd felét megszórjuk mákkal, a másik felét köménymaggal, és az egészet egy kevés sóval.
- A sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már pirulni kezd.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)