Sign In

Receptek

Csicseris ropogós

 

Csicseris ropogós

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 130 gramm rizsliszt
  • 100 gramm csicseriborsóliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 30 ml olívaolaj
  • 120-130 ml víz

A tetejére:

  • 1 mokkáskanál darálatlan mák
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1/2 mokkáskanál nagy szemű só

Instrukciók
 

  • A liszteket és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és kisebb adagokban a vizet.
  • Összegyúrjuk, nem túl lágy, de jól gyúrható tésztát kell kapnunk. Gombóccá formáljuk, és 15-20 percig pihentetjük.
  • A pihentetés után 2 sütőpapír között nagyon vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Ha szilikonos nyújtófánk van, akkor nem kell felülre papír.
  • Derelyemetszővel 4x4cm-es négyzetekre vágjuk, vizes ecsettel átkenjük, majd felét megszórjuk mákkal, a másik felét köménymaggal, és az egészet egy kevés sóval.
  • A sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már pirulni kezd. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csicseriborsó, gluténmentes, ropogtatnivaló, sós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating