Csigakeksz rizslisztből
Csigakeksz rizslisztből
Hozzávalók
- 200 gramm kukoricaliszt
- 200 gramm rizsliszt
- 1 mokkáskanál só
- 140 gramm porcukor
- 200 gramm vaj
- 1 darab kicsi tojás
- 20 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 darab tojásfehérje
Instrukciók
- A rizslisztből 50 grammot félreteszünk a nyújtáshoz, a többit, és a kukoricalisztet összekeverjük a sóval és a porcukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk.
- Két részre osztjuk a tésztát, majd az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaóport, a másikhoz a mandulalisztet, és ha szükséges, egy kevés rizslisztet. Alaposan meglisztezett gyúrólapon 22x35 cm-es téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát.
- A sötét lapot megkenjük villával felvert tojásfehérjével, majd óvatosan feltekerjük a világos lapot, és így fektetjük rá a kakaós lapra. Kihajtjuk rá a világos tésztát, (ha kicsit törne, nem kell megijedni, el lehet igazgatni).
- A két lapot együtt, a szélesebbik oldal felől szorosan feltekerjük. Fóliával letakarva 60 percre betesszük a hűtőbe, majd éles késsel ½ centis szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.