Csirkemájas káposzta
Csirkemájas káposzta
Hozzávalók
A káposztához:
- 800 gramm savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm ecetes gyöngyhagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 darab babérlevél
- 6-8 szem borókabogyó
- 6-8 darab szegfűszeg
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 200 ml édes fehérbor
A májhoz:
- 500 gramm csirkemáj
- 4 evőkanál rizsliszt
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 1 darab vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Instrukciók
- A káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük, néhány vágással rövidebbre vágjuk. Egy lábasban, 4 evőkanál olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gyöngyhagymát, majd a fűszereket, és 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a káposztát is. Megsózzuk, megborsozzuk, a borral meglocsoljuk, majd lefedve, kis lángon, néha megkeverve, roppanósra pároljuk.
- A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a lisztben megforgatjuk, majd a megforrósított olajon mindkét oldalukat elősütjük. (Nem baj, ha kicsit véresek maradnak.)
- Kisebb tepsibe tesszük őket, enyhén megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, egyszer átforgatva, puhára sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor megkeményedik a máj.
- Tálaláskor a sült májat a hagymás, boros káposzta tetejére halmozzuk. Nagyétkűeknek süthetünk mellé burgonyát is.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)