Sign In

Receptek

Csirkeszárnyleves burgonyagombóccal

 

Csirkeszárnyleves burgonyagombóccal

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab csirkeszárny
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem

A burgonyagombóchoz:

  • 300 gramm héjában főtt burgonya
  • 1 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 4-5 evőkanál Miklós' Universal mix liszt

Instrukciók
 

  • A szárnyakat megtisztítjuk, a forgónál kettévágjuk. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a szárnyakat, és fehéredésig együtt sütjük.
  • Felöntjük 700 ml vízzel, beletesszük a sót, ételízesítőt, borsot, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon főzzük 20 percig. Ekkor beletesszük a zöldségeket, és tovább főzzük.
  • Elkészítjük a burgonyagombócokat. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást, a felaprított petrezselymet, majd a lisztet is beledolgozzuk. Ha túl lágy lenne, adhatunk még hozzá egy kevés lisztet.
  • Felforralunk 700 ml vizet, megsózzuk, és a vizes kézzel megformázott diónyi gombócokat kb. 10 perc alatt megfőzzük benne. Miután a gombócok megfőttek, a főzővizet ne öntsük ki, adjuk hozzá a leveshez a gombócokkal együtt.
  • Lehet egyből a levesbe főzni a gombócokat, de a gluténmentes változatnál célszerűbb külön főzni, hogy ne érjen meglepetés bennünket (a különböző lisztek esetleg másképpen működnek).
  • Amikor a zöldségek és a gombócok is megfőttek, a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntve, besűrítjük vele, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, csirkehús, csirkeleves, csirkeszárny, gluténmentes, gombóc, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating