Csokikrémes torta
Csokikrémes torta
Hozzávalók
A piskótához:
- 7 darab tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál rizsliszt
- 50 ml napraforgóolaj
- 1/2 mokkáskanál só
A krémhez:
- 4 darab tojás
- 150 gramm kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 250 gramm vaj
- 200 gramm porcukor
A tetejére:
- 1 doboz készen kapható csokidísz
- 2-3 evőkanál színes díszítőcukor
Instrukciók
- A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 24 cm-es, kivajazott, lisztezett, kapcsos tortaformában, majd kivesszük a formából, rácson kihűtjük, és 3 lapba elvágjuk.
- A krémhez a tojásokat a kristálycukorral és a kakaóval, simára keverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tojásos krémmel.
- A kész krémet 3 részre osztjuk, 2 résszel a lapok közötti részt kenjük meg, a harmadik résszel pedig kívülről vonjuk be a tortát.
- A külsejét tetszőlegesen dekoráljuk a kész csokidíszekkel és a díszítőcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)