Sign In

Receptek

Csokikrémes torta

 

Csokikrémes torta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 szelet

Hozzávalók
  

A piskótához:

  • 7 darab tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 1/2 mokkáskanál

A krémhez:

  • 4 darab tojás
  • 150 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 250 gramm vaj
  • 200 gramm porcukor

A tetejére:

  • 1 doboz készen kapható csokidísz
  • 2-3 evőkanál színes díszítőcukor

Instrukciók
 

  • A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 24 cm-es, kivajazott, lisztezett, kapcsos tortaformában, majd kivesszük a formából, rácson kihűtjük, és 3 lapba elvágjuk.
  • A krémhez a tojásokat a kristálycukorral és a kakaóval, simára keverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a tojásos krémmel.
  • A kész krémet 3 részre osztjuk, 2 résszel a lapok közötti részt kenjük meg, a harmadik résszel pedig kívülről vonjuk be a tortát.
  • A külsejét tetszőlegesen dekoráljuk a kész csokidíszekkel és a díszítőcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokikrém, csokis, csokitorta, édes sütemény, gluténmentes, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating