Csokis-szilvás-mandulás szelet
Csokis-szilvás-mandulás szelet
Hozzávalók
- 100 gramm vaj
- 80 gramm cukor
- 20 gramm cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 gramm mandulaliszt vagy finomra őrölt mandula
- 50 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 darab tojás
- 1/2 teáskanál vanília aroma
- 10-12 darab nagyobb szemű szilva
- 2 evőkanál fahéjas porcukor a tálaláshoz
Instrukciók
- A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval elkevert liszteket.
- A tojásokat felverjük 8 dkg cukorral, és amikor már habos, hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjat.
- A csokoládés keverékkel összeforgatjuk a felvert tojásos keveréket.
- Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsibe öntjük a masszát, a tetejét cikkekre vágott szilvával kirakjuk, végül egy kevés cukorral megszórjuk a tetejét.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)